Przeznaczenie:
Uniwersalne zastosowania do wszystkich rodzajów ciast. Idealne dla piekarni i cukierni o różnej wielkości produkcji oraz zakładów spożywczych do produkcji pierogów, pizzy itp.. Mieszałki spiralne sprzyjają doskonałemu napowietrzeniu ciasta.
Zalety naszych mieszałek spiralnych z dzieżami wyjezdnymi:
* niezawodna i cicha praca
* solidna, stabilna i wytrzymała całkowicie stalowa konstrukcja zaopatrzona w stopki i kółka do przemieszczania
* wszystkie elementy maszyny, które mają bezpośredni kontakt z ciastem wykonane są całkowicie ze stali kwasoodpornej
* idealne przygotowanie ciasta w krótkim czasie i w całej przestrzeni dzieży nawet przy jej 5% wypełnieniu
* wysoka efektywność mieszania przy minimalnym wzroście temperatury ciasta
* nowoczesny elektroniczny pulpit sterowniczy z klawiaturą sensorową
* możliwość zainstalowania pulpitu sterowniczego w dwóch wersjach jako:
a.) ruchomy
b.) stały
# obie wersje można zamontować z prawej lub lewej strony maszyny w/g potrzeb klienta
# możliwość sterowania ręcznego lub za pomocą programatora
# 4 programy mieszania z opcją pamięci dla różnych rodzajów ciast (możliwość wprowadzenia ręcznej korekty w każdej chwili)
# mieszanie z ciągłym pomiarem temperatury ciasta
# dwie prędkości pracy
# krótki czas mieszania dzięki szerokiemu zakresowi pracy
# możliwość wykonania mieszałek z płynną regulacją prędkości
# każda mieszałka zaopatrzona jest w układ doprowadzający wodę do dzieży-
-możliwość podłączenia węża z zaworem lub dozownika wody.
# solidne osłony dzież dostępne są w dwóch wersjach (w/g potrzeb klienta) jako:
1. osłona ażurowa wykonana z prętów kwasoodpornych.
2. osłona pełna wykonana z blachy nierdzewnej kwasoodpornej.
# możliwość zastosowania kilku dzież do jednej maszyny,
# dzieże na plastikowych, ułożyskowanych wysokoudarowych kołach -nie niszczą posadzki,
# wszystkie punkty smarownicze dostępne na zewnątrz korpusu mieszałki